Rss

Tunnettuja ralliautoilijoita

Ralliautoilu lienee monelle suomalaiselle varsin tuttu aihe, onhan meiltä lähtenyt maailmalle huima määrä maailman kärkikuljettajia. Kaiholla varmaankin moni muistelee Markku Alenia, Tommi Mäkistä, Markus Grönholmia – kuljettajia, jotka tekivät huikean uran, mutta ovat valitettavasti jo lopettaneet kilpailemisen. Enää eivät myöskään suomalaiset yksinään dominoi rallin MM-sarjaa, niin kuin asia oli vielä joku vuosikymmen sitten. Tämä on tietysti MM-rallin kannalta vain hyvä asia, sillä tärkeintä on kuitenkin lajin kiinnostavuus ja elinvoimaisuus, joka paranee aina, jos kilpailijoita tulee tasaisesti eri puolilta maailmaa.

Mutta suomalaisilla on toki tälläkin hetkellä mukana erä kärkinimi, nimittäin Jari-Matti Latvala, joka on tämän hetken suurin kotimainen rallilupaus. Latvala on saavuttanut urallaan jo MM-hopeaa, ja hän on vielä varsin nuori kuljettaja, joten paljon voidaan varmasti vielä odottaa häneltä. Suomalaisille on tietysti myös tärkeää, että kotimaiselle ralliperinteelle löytyy myös jatkaja, sillä Jari-Matti on SM-tasolla aikaisemmin hienon uran tehneen Jari Latvalan poika.

Erittäin kiinnostava kuljettaja on kuitenkin myös Jason White. Hän tekee uraa Nascar-sarjassa ja on jo saavuttanut useita hienoja sijoituksia ja voittoja. Kilpa-autoilun lisäksi Whitella on myös toinen rakas harrastus, jossa hän on menestynyt vähintään yhtä hyvin kuin autoilussa, nimittäin pokeri. Hän on kestotähtiä mm. Las Vegasissa järjestettävässä WSOP-pokeriturnauksessa. White on tähän mennessä nostanut voittoja jo lähes 34 tuhannen dollarin edestä. Whiten ja monen muunkin pelaajan suosikki on Texas Hold’em, jota voi pelata helposti netissä. Esimerkiksi Full Tilt -palvelussa, joka tarjoaa upean valikoiman mm. erilaisia nettipokeripelejä. Tämä palvelu on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti.

Kun puhutaan kilpa-autoilusta ja rallista, niin yhtä nimeä ei kuitenkaan voida ohittaa:

Sébastien Ogier. Tämä ranskalainen kuljettaja on nimittäin sekä vuoden 2013 että v. 2014 maailmanmestari. Lisäksi Ogier on voittanut mm. junioreiden MM-sarjan v. 2008. Tämä sarja ajettiin muuten Citroën C2- malleilla. Ogierin kakkoskuljettajana toimii Julien Ingrassia, joka on myös kotoisin Ranskasta. Tälläkin hetkellä suuri ralliyleisö katsoo nimenomaan Ogierin suuntaan – muut tulevat haastajina. Kaudesta 2015 onkin näillä näkymin tulossa erittäin jännittävä kausi.

Previous Post