Rss

Kuorma-autot

Kuorma-autojen historia alkoi jo 1800-luvun puolivälissä. Ensimmäiset kuorma-autot olivat höyrykäyttöisiä, mutta historian ensimmäisen varsinaisen kuorma-auton sanotaan valmistuneen vuonna 1896. Tuon kuorma-auton valmistajana oli saksalainen Daimler (www.daimler.com), joka on nykyään maailman suurin kuorma-autojen valmistaja ja myös maailman 15 suurimman autonvalmistajan listalla. Daimler AG:n pääkonttori (aikaisemmilta nimiltään Daimler-Benz AG ja DaimlerChrysler AG) sijaitsee Stuttgartissa. Vaikka Daimlerin päätuotteina ovat henkilö- ja kuorma-autot, toimii se myös rahoitusmarkkinoilla (Daimler Financial Services AG). Vuonna 1896 maailman ensimmäiseksi tituleerattu kuorma-auto poikkeaa kuitenkin hyvin paljon tämän päivän kuorma-autoista; periaattessa se oli suora jäljitelmä sen ajan hevosvankkureista puisilla kärrynpyörillä. Akselien välissä oli kaksisylinterinen 1,1 litran polttomoottori. Painoltaan maailman ensimmäisen kuorma-auto oli samaa luokkaa nykyajan pakettiauton kanssa.

truck

Pian Daimlerin luoman kuorma-auton jälkeen ne kehittyivät nopeasti ja moottori vaihtoi paikkaa akselien välistä auton nokalle. Lisäksi kuorma-autoihin suunniteltiin suljetut ohjaamot. Varsinkin ensimmäinen maailmansota nopeutti kuorma-autojen tuotekehittelyä. 1950-luvun tienoilla kuorma-autot olivat jo niin kehittyneitä, että suunnittelijat alkoivat käyttämään aikaa myös kuljettajan mukavuuden parantamiseksi. 1970-luvulla Yhdysvalloissa hylättiin lopullisesti bensiinimoottoreiden käyttö (Euroopassa niistä oli luovuttu jo 1950-luvun puolella).

Kuorma-auton rakenne tänä päivänä on hyvin erilainen ensimmäisestä versiosta, mutta kuorma-autot ovat keskenään hyvin vertailukelpoisia. Rakenne voidaan jakaa karkeasti alustaan, ohjaamoon, voimansiirtoon, jarrujärjestelmään, moottoriin ja päällirakenteeseen. Nykyisin kuorma-auto on logistiikan käytetyin perustyökalu. Kaikki tavarat kulkevat jossain vaiheessa elinkaartansa joko kuorma-autolla tai kuorma-auton vetämällä ajoneuvoyhdistelmällä. Työkaluina kuorma-autot ovat luotettavia, sillä ne on luotu kestämään jatkuvaa raskasta käyttöä. Jatkuvasti tiukentuva lainsäädäntö kuitenkin pakottaa valmistajat tekemään muutoksia, erityisesti ympäristönäkökohtiin liittyvissä asioissa. Pakokaasupäästöjen rajoitus ja ajomelu ovat yksi käsitellyimmistä osa-alueista.

Suomessa tunnetuimpiin kuorma-auto merkkeihin kuuluu muun muassa suomalainen Sisu (www.sisuauto.com) ja ruotsalainen Scania (www.scania.com).

Previous Post

Next Post