Rss

Formula 1

Formula 1 kausi on aivan kulman takana. Ensimmäiset aika-ajot ovat jo takana ja kisa starttaa sunnuntaina 16. maaliskuuta. Viime vuotista, kuten myöskin kolmen edellisen vuoden F1-maailmanmestaruutta lähtee puolustamaan Red Bull Racing-teamin saksalainen Sebastian Vettel, mutta ennustetaan, että Mercedes-tallin kunnianhimoinen britti Lewis Hamilton janoaa toista mestaruuttaan, eikä päästä Vetteliä helpolla. Hamiltonin edellinen mestaruus on vuodelta 2008, jolloin hän oli toista kauttaan mukana F1-radoilla.

Sebastian Vettel on ollut kaikkien aikojen nuorin formulan maailmanmestaruuden voittanut. Hän aloitti formulauransa BMW Sauberin kolmoiskuskina kaudella 2006–2007 ja oli myöskin tällä saralla nuorin kuski (19 vuotias), joka oli GP-viikonloppuun osallistunut. Kauden 2007 loppupuolella hän siirtyi Tolo Rosson kuskiksi, ja ajoi tässä tallissa myös seuraavan kauden. Vuodesta 2009 hän on ajanut Red Bullin tallissa, ja oli jo ensimmäisenä kautenaan loppusijoituksena toinen sija, ja vuodesta 2010 hän on ollut hallitseva maailmanmestari. Jos mitään mullistavaa ei satu, on hän pian vieläkin suurempi mestari kuin maanmiehensä Michael Schumacher, joka saavutti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta.

Lewis Hamilton puolestaan debytoi F1-radoilla kaudella 2007 McLarenin tallissa, ja oli jo ensimmäisenä vuonna kiinni maailmanmestaruudesta, jonka tuolloin nappasi hänen nenän edestään Suomen Kimi Räikkönen. Mutta jo seuraavana vuonna Hamilton sai kuin saikin ensimmäisen maailmanmestaruutensa, joka on toistaiseksi jäänyt hänen viimeiseksi. Kaudesta 2013 Hamilton on ollut Mercedes-tallin tiimissä ja viime kauden sijoitus oli neljäs. Mutta nyt, uusi kausi on alussa, ja mikäli Betssonin kertoimia on uskominen, povataan Hamiltonista seuraavaa maailmanmestaria, sillä Hamiltonin kerroin oli ainakin vielä ennen kauden alkua 2.75 Vettelin oman ollessa 4.50.

Tänään ajettiin sunnuntaisen kisan aika-ajot, ja niidenkin valossa näyttää siltä, että kaikki puoltaa Hamiltonin voittoa. Hän pääsee starttaamaan kisaan paalulta, ja Vettel tipahti vasta lähtöruutuun 12 edellään monta formulaa debytoivaa kuljettajaa. Vettelin ongelmaksi saattaa muodostua tallin ongelmat, auto ei ehkä ole parhaimmassa iskussa muihin talleihin verrattuna, teknisiä ongelmia on talven aikana ollut useita. Ja taas Hamiltonin edustama Mercedes-talli on ollut talven nopein joten tämäkin fakta puhuu Hamiltonin puolesta. Tosin, samaa tallia edustaa myös Nico Rosberg, ja joidenkin villeimpien huhujen mukaan hän saattaa olla jopa parempi kuin tallikaverinsa. Kaikki jää nähtäväksi ja kunhan kausi pääsee kunnolla alkuun, olemme paljon fiksumpia kun olemme saaneet joitakin realistisia näyttöjä.

Previous Post

Next Post