Rss

Chrysler

Chrysler (www.chrysler.com) on vuonna 1925 perustettu yhdysvaltalainen autojen valmistaja. Sen perusti Walter Chrysler, joka oli aikaisemmin töissä Maxwell Motor Company:ssä. Vuonna 1925 Walter päätti perustaa Chrysler Group LLC:n hyödyntämällä periaattessa kaikkea, mitä Maxwell Motor Company:sta oli tuolloin jäljellä. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 1928 Chrysler laajensi toimintaansa huomattavasti, kun se hankki itsellensä Fargo–kuorma-autoyrityksen ja Dodge Brothers Company:n. Chrysler alkoi välittömästi myydä n ko. merkkien ajoneuvoja.

Vuonna 1973 öljykriisi vaikutti paljon myyntilukuihin, ja 1970-luvun loppupuolella Chrysler olikin konkurssin partaalla. Chrysler kuitenkin selvisi tästä ja vuonna 1998 Chrysler yhdistyi saksalaisen Daimler-Benz AG:n kanssa muodostaen DaimlerChrysler:in. Yhdistymisen tuloksena Chrysler myytiin Cerberus Capital Management:lle ja se nimettiin Chrysler LLC:ksi vuonna 2007. 1970-luvun kriisi ei ollut ainut kerta, kun loppu oli lähellä; vuosina 2008-2010 Chrysler haki tukea Yhdysvaltojen hallitukselta yhdessä General Motorsin kanssa. Hallitus myönsi heille miljoonien dollarien lainat toivoen, etteivät yhtiöt ajaudu vararikkoon.

Chrysler on nykyään yksi Amerikan kolmesta suuresta autovalmistajista. Ford Motor Company ja General Motors ovat ainoat korporaatiot, jotka ovat Chrysleriä suuremmat. Chryslerin lisäksi yhtiö myy myös Dodge, Jeep ja Ram, Mopar ja SRT–merkkejä. Ram 1500 on yksi Chryslerin myydyimmistä ajoneuvoista.

Suurimpien autovalmistajien joukossa Chrysler on sijalla 12. Chryslerin pääkonttori sijaitsee Michiganin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tänä päivänä Chrysler on erittäin ylpeä autojensa turvallisuusjärjestemästä. Sen lisäksi, että Chrysler-autot ovat tyylikkäitä ja trendikkäitä, Chrysler on panostanut huimasti vakionopeudensäätimeen, jonka avulla auto tunnistaa automaattisesti liian lähellä olevat muut ajoneuvot ja pitää myös huolen sopivasta välimatkasta muihin autoihin tien päällä oltaessa.
Tänä päivänä Chryslerin sloganina on ”Imported From Detroit”, eli suomeksi käännettynä ”Toimitettu Detroitista”. Vuonna 2011 Chrysler aloitti uuden kampanjan, jonka keulahahmona oli Eminem, yksi maailman tunnetuimmista räppäreistä. Mainoskampanja oli mittava; Chryslerillä oli mainos muun muassa amerikkalaisen jalkapallon suurimman ottelun mainoskatkolla, Super Bowlissa (www.nfl.com/superbowl). Superbowl on monesti luokiteltu maailman katsotuimmaksi one-time esiintymiseksi.
Aikaisempiin Chryslerin sloganeihin kuuluu muun muassa ”Aja ja rakasta” (Drive & Love) vuosilta 2002-2004; ”Inspiraatiosta standardi” (Inspiration comes standard) vuosilta 2004-2007 ja ”Kauniisti suunniteltu” (Engineered Beautifully) vuodesta 2007 vuoteen 2010.