Rss

Autojen historia

Autojen historia ja kehitys aikaisemmista höyrykonemalleista nykypäivään on erittäin dynaaminen ja mielenkiintoinen. Alunperin sana ”auto” tulee sanasta automobiili, jonka juuret ovat kreikan ja latinan kielessä: etuliite άυτo tarkoittaa kreikaksi ”itse” ja jälkiliite ”mobilis” tarkoittaa liikkuvaa. Nykyisin autojen käyttötarkoitus on huomattavsti aikaista laajempaa: henkilöautoja käytetään siirtymisessä paikasta A paikkaan B; paketti- ja kuorma-autot auttavat tavaroiden kuljettamisessa; taxit ja liikenneautot palvelevat ihmisten kyyditsemisessä; Formula 1-autot toimivat viihde-teollisuudessa kilpailumuotona ja monille auton omistaminen merkitsee tietynlaista status-symbolia.

Vaikka autot ovat kulttuurissamme kuitenkin suhteellisen uusi ilmiö, suunniteltiin itseliikkuvia ajoneuvoja jo 1400-luvulla. Muuan muassa Leonardo da Vinci pohdiskeli, miten jousivoimaa voisi hyödyntää kulkuneuvoissa. Isaac Newton sai myöhemmin ajatuksen autosta, joka liikkuisi höyrypurkauksen voimalla. Ensimmäiset autot toimivatkin nimenomaan höyrykoneella, ja varhaisimman auton titteliä sanotaan kantavan Nicolas Josef Cugnotin luomus vuodelta 1769.

Cugnotin luoma kulkuneuvo oli kolmipyöräinen höyryauto, joka oli alunperin tarkoitettu armeijan käyttöön. Kolmipyöräisen ajoneuvon tuntinopeus oli neljä kilometirä tunnissa ja sen päätehtäviin kuului erityisesti raskaiden tykkien siirtäminen. Höyryauton etupäässä oli suuri boileri, jonka sisällä olevaa vettä höyrystettiin kuumentamalla, jolloin höyry lisäsi painetta ja samalla työnsi eturenkaaseen kiinnitettyä mäntää ulospäin, jolloin auto nytkähti eteenpäin. Höyrykone tosin teki työtä vain yhteen suuntaan, mutta luonnon lakien mukaan liike-energia työnsi kuitenkin männän takaisin. Cugnotin auton suurin epäkäytännöllisyys piili kuitenkin boilerin suuruudessa ja siinä, että auto tuli pysäyttää usein tunnin aikana, jotta boileriin kertyisi tarpeeksi höyrypainetta. Seuraavana vuonna Cugnot onnistui kehittämään seuraavan autonsa, jonka uutuutena oli matkustajakapasiteetin lisääminen neljään matkustajaan. Cugnot valitettavasti menetti rahoituksen keksintöihinsä, kun hän koki myös ensimmäisenä moottoriajoneuvo-onnettomuuden.

Myös sähköautojen mahdollisuuksia pohdittiin jo sata vuotta sitten, mutta niiden heikko puoli on sama kuin yhä tänäkin päivänä: akut ovat painavia ja riittävän käyttösäteen saavuttaminen on hankalaa.

Vuonna 1885 valmistettiin vihdoin ensimmäinen nykyaikaisen menetelmän, polttomoottorin avulla toimiva auto. Auton valmistuksen takana oli Karl F. Benz, joka on tunnettu Mercedes-Benz konsernin perustajana. Nykyään suurin autovalmistaja on Japanilainen Toyota (vuodesta 2012 lähtien). Toyota myi vuoden 2013 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana yli 7,41 miljoonaa autoa. Samaan aikaan General Motors myi 7,25 miljoonaa ja Volkswagen, Euroopan suurin autonvalmistaja, myi 7,03 miljoonaa autoa.

Next Post