Rss

Autoja

Eri automerkkejä ja autotyyppejä on lukematon määrä. Autot luokitellaan usein ensin käyttötarkoituksen ja sitten painon mukaan. Ihmisten kuljetukseen pääasiallisesti tarkoitettu henkilöauto on luonnollisesti suosituin autotyyppi. Kun puhutaan henkilöautoista, Suomen suosituimmiksi automerkeiksi paljastuu japanilainen Toyota ja saksalainen Volkswagen.

Tavaroiden kuljetukseen tarkoitettuja autoja ovat esimerkiksi kuorma-auto ja pakettiauto. Suosittuja kuorma-automerkkejä ovat Volvo ja Mercedes Benz. Kuorma-auton kuljettamiseen tarvitaan erityinen kuorma-autokortti, jonka voi hankkia vasta täytettyään 21 vuotta. Pakettiautojen saralta suomalaisten lempimerkkejä ovat Skoda, Volkswagen ja Audi.

Kuorma-auton lisäksi vain ammattimaiseen käyttöön solveltuvia autoja ovat ambulanssi ja poliisiauto. Poliisiautojen merkit ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Virkavallalla on ollut käytössään muunmuassa Plymoutheja, De Sotoja, Volvoja ja Saabeja. Ehkä tunnetuin tämän päivän poliisiauto on Volkswagen Transporter tai lempinimeltään Musta maija.

Previous Post

Next Post